Det digitale i det fysiske

Kort om projektet

Med Det digitale i det fysiske vil vi arbejde 360 grader rundt om den digitale formidling ved at gøre vores fysiske samlinger (bøger o.a.) levende i det digitale samt gøre den digitale samling tilstedeværende i det fysiske rum, så der skabes synergi ml. det fysiske og digitale bibliotek og rum på biblioteket med plads for borgerne til fordybelse, opdagelse og læring.
Her kunne ex. være en fysisk aviskiosk, der viser bibliotekets digitale avisudbud på en indbydende måde, lydinstallationer i rejseområdet, Facebook-communities med borgernes LittleBits-kreationer, telehaver så man kan plante frø fra frø-biblioteket via hjemmesiden i bibliotekets plantekasser, AR, IoT, osv. Ialt skal projektet levere 14 konkrete løsninger, heraf min. seks produkter, der kan udbredes nationalt og hvor driftsopgaven kan deles bibliotekerne imellem.
Erfaring viser, at kampagner for e-resurser giver en mindre stigning i brugen af dem, men at brugen ikke omsættes til fast brugsmønster. I projektet vil vi afprøve en ny tilgang v. at give det digitale materiale samme kvalitet som den fysiske bog, så det er fysisk tilstede på hylden, nemt både at formidle og benytte.

Indrapportering

Samarbejdspartnere

Glostrub Bibliotek, Herlev Bibliotek, Herning Bibliotekerne, Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne, Roskilde Bibliotekerne, Jonas Fritsch fra ITU – i styregruppen, Yoke - ekstern og Initials BB - ekstern.