Kodning som et inkluderende tilbud fra PLC

Kort om projektet

Udgangspunktet for projektet er et tæt samarbejde mellem lærings- og inklusionsvejledere fra PLC og personale med kompetencer inden for såvel almenområdet som specialområdet. Målgruppen er introverte elever, elever med opmærksomheds- overbliks- og koncentrationsudfordringer og deres samspil og inklusion med almenmiljøet på egne betingelser. Denne elevgruppe er ofte kendetegnet ved et skoleliv på kanten af fællesskab og udfordringer med at finde mening i skoledagens indhold. Hensigten er, at
udforske mulighederne i den varierede og sammenhængende skoledag for alle elever med de inkluderende processer og mulighederne for at være en del af fællesskabet på egne betingelser.

De centrale aktører i projektet er PLC-medarbejdere med kompetencer inden for inklusions- og læringsområdet. Projektets hensigt er, at udvikle og forbedre prototyper ud fra en praksisnær og produktionsorienteret pædagogik med afsæt i Papaerts konstruktionisme. Vi antager, at arbejdet med kodning og design kan være eksemplarisk herpå, at projektets erfaringer medvirker til
kapacitetsopbygning i PLC i forhold til inklusion (fastholdelse i klassefællesskabet –fagligt personligt og socialt) og styrkelse af elever med særlige behovs fællesskabsfølelse med helheden, når de ellers er udskilt fra almenmiljøet.

Denne kapacitetsudvidelse anvendes til vejledning og formidling til personale med ovenfor beskrevne elevgruppe. Opnåede kompetencer kan formidles til øvrige PLCere gennem oplæg og digital blogskrivning. Andre vidensdelingsformer kan også komme på tale.

Begrundelse for tilsagn

Med forbehold for Aktstykket om udlodningsmidler til kulturelle formåls
endelige vedtagelse (forventet i maj måned 2018) får Favrskov Kommune
tilskud på 72.000,00 kr. til Kodning som et inkluderende tilbud fra PLC.
Samlet bevilling: 72.000 kr.
Afsluttet:
til

Kontakt

Ole Pilgaard
opsk [at] favrskov.dk